Aug 9, 2023, 9:47 PM

Имане 

  Poetry » Phylosophy
240 3 5

Всички стари врати са залостени.

Вече нямам излишни приятели.

Но останаха верните, Господи,

дето в радост и в мъка изпрати ми.

 

Че без вяра в доброто самотни сме -

тя ни стопля под простата дреха.

Тя е правда и истина, Господи,

хляб и въздух, вода и утеха.

 

Имам шепа зрънца за понудата.

И жълтица - за пътя в отвъдното.

И душата си, вярваща в чудото.

И звездица, изгряваща в бъдното.

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??