Jul 28, 2011, 10:12 PM

Императрицата 

  Poetry » Other
747 0 22


Императрицата
..............................

Комично е да молиш дама като мен
от трона си да стане, за да те целуне.
Страстта изгаря, казваш, твоя ден,
а нощите прегръщаш. Ще ти мине!

Обвързана съм с император Ум.
На гостите молбите с него слушам.
Сред светска суета, без много шум,
отхвърлям, приласкавам, дишам.

Разделяш мъката от радостта.
Погрешно. Правилно. Полезно.
Броиш на глас, на ум, и с пръст
посочваш всекиму - кое е редно.

Кога реши да търсиш любовта?
Когато самотата алчно те загриза!?
Уплаши се! Захвърли гордостта
по мисълта с прокъсаната риза?

Какво е мир, взаимност и утеха?
Ще кажеш ли на глас, а не на ум?
Потрепва вляво новата ти дреха -
логично е да следваш този шум.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??