Sep 1, 2018, 4:05 PM

Импорт 

  Poetry » Humour
950 3 4

Оглеждат се във новата витрина

кокошките на селския мегдан.

Тълпата днес щурмува магазина

с име екзотично – ,,Ин и Ян".

 

,,Китайски стоки" – тропна със копито

магарето, по всяка тема спец.

Кокошките го зяпаха с възхита,

не всеки ден общуват със мъдрец.

 

,,А тези черно-бели запетайки

по кравите в обора май видях.

Не знаех, че горките са китайки!" –

един козел зарита чак от смях.

 

Магарето погледна го с насмешка:

,,Ех, глупав пръч, те нашенки са, знай!

Дано не се допуска тази грешка –

да внасяме и мляко от Китай!"

© Васил Иванов All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1288 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??