Mar 26, 2017, 2:13 PM

Импресия 

  Poetry » Other
675 1 0

Слънце уморено се прокрадва,

пристъпват бледите лъчи,

в симфония на закъсняла сватба

прощална музика звучи.

 

Ятата-шафери отлитат,

чака ги незнаен път,

земя потръпва в хлад покрита,

червено-жълти багри се редят.

 

Гори шептят със тъжна песен,

коси развява жълтата трева,

горчиви сълзи лее остаряващата есен

по изгубената синева.

 

Облаци като последни гости

озъртат се над опустяващата шир,

в далекото крила разперва мостът

по който заминава поваления кумир.

 

Последните спокойни дни

и после пак ще почне буря,

път на нощи без луни

и нова ярост на живота труден.

 

Лъчи угасват в хоризонта,

заровени под тържествуващия мрак,

проблясък трепва наранен

в борба със лепкавия злак.

 

За сбогом шумолят листата,

поемат своя път без ред,

зимна колесница от далечината

подема вихъра със снежния напев...

 

гр. София, 02.03.2016 г.

© Димитър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??