Feb 25, 2009, 7:54 AM

"In vino veritas" 

  Poetry » Other
575 1 7
"In vino veritas"

Пиян съм, не ме боли.
Всички ме обичат,
че пият без пари,
с комплименти ме окичват.

Наздраве, юнаци!
Аз плащам и се смея,
приятелство на глупаци
с вино печеля.

Бутилките пълни,
празен час,
докато се съмни -
"in vino veritas!"

И пак ехтят камбаните в ада,
по ритъма им с дявола танцувам,
отново печеля парична награда
и истина в бутилка си купувам.

Но съмна вече,
за истината платих, оставих бакшиш,
а барманката рече:
"Време е в лъжата да си вървиш!"

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??