Скърцащи стоманени крачета,
полазили изкуствен портокал.
Изкуствено сърце зададения алгоритъм следва
и ехото на всеки негов удар
пътува в коридори от метал.
Запечатани на лента -
гласове на живи птици
в този синтетичен мрак отекват.
Погълнати са всички светещи частици...
Сигнал!
И пръсва се ядро, обвито в силикон-
разлива светлината своя спектър,
заряд добива всеки неутрон.
Струи енергия и хиляди фотони
завихрят в своята стихия
неживи фибри и свободни електрони,
разтърсвайки стените на металната кутия.
Еуфория!
Достигнал своя действен транс
опровергава атомът статичната теория.
И при всяка среща с друг,
вследствие от предизвикания резонанс,
Поражда се в системата нов звук-
размесвайки се в бясна какафония.
Но всеки сблъсък на частици
води до сдвояване
и концентриране на ярка светлина-
сливат се в хармония вълните
преливат звуци и лъчи в мелодия една.
...там , където няма прах и мирис
© Ия All rights reserved.