Jan 24, 2019, 11:02 PM

Инсомния 2 

  Poetry » Love
243 0 0

 

Мислите нахлуват в празната ми стая;
Без успех опитвам под завивки да се скрия
от мъката по тебе - същата оная,
която от тапетите не мога да изтрия.

С възглавница опитвам да заглуша на самотата
крясъци безмълвни, бълвани през сълзи;
Но през калъфките шепти ми тя в главата,
съдистично ме осъжда на нощи безсънни..

Накрая уморено от митинги мисловни,
момичето потъва във леглото безтегловно;
Но вместо на гърба на конници съновни,
се понася към море от макове отровно..

© Доротея All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??