Интимно
На Т.
Не поглеждай ме с тези очи,
в никой сън досега не съзирани.
В тях безмерна нежност личи,
в толкоз други очи ненамирана!
Не приказвай ми с тия уста,
в никой сън до сега нецелувани!
Няма думи, тъй сладки в света
като твоите - нийде нечувани!
Не докосвай ме с тия ръце,
в никой сън до сега непогалвани!
Те запалиха в мойто сърце
чудни тръпки, до днес незапалвани!
Че пронизва ме погледът твой,
че усмивката весела носи ми
дълги нощи без сън, без покой,
че изгарят от всяко докосване...
И не смея, не смея от смут
да повторя словата, изричани
в толкоз нощи със шепот нечут
колко много от мен си обичана...
© Гаден All rights reserved.