Jun 26, 2007, 4:22 PM

Исках да открадна 

  Poetry
668 0 18
Ръцете си протягам да докосна
през облаците слънчевия лъч.
Пред мене спря дъгата дългокосна
и цялата небесна глъч!

Кръжаха птици, щъркели летяха,
със песните си носеха света.
Очите ми от слънце ослепяха,
а исках да открадна от това!

Повдигна ме, с ръцете си да мога
да хвана здраво цветната дъга.
Наметна ме с овчарската си тога,
да скрия там от слънцето лъча!

Ръцете си отново аз протягам,
да си открадна малко светлина,
но глас отгоре тихо проговаря:
,,Докоснеш ли ме, ще те изгоря!''

Отпуснах се в ръцете ти и зная,
че ти си моят всекидневен лъч,
и нямаше без тебе да позная
онази топлина на пролетната глъч!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??