Dec 11, 2013, 1:57 PM

Искам да стана бяла топола 

  Poetry » Love
584 0 4

Искам да стана бяла топола.

По-близо да бъда, там, до небето.

Ледовит е декември. Полето е голо.

Нейде прикрито спи и щурчето.

Искам да дойде Пролетта, Топлината,

Априлският дъжд, Мълнията, Гърмът.

Знам, че е тъжна в тебе жената.

Сълза от роса. И Кръстопът.

 

Целувам и чакам изгрева сетен.

Искам и вятъра с клони да спра.

Искам да шепнем думи заветни.

До тебе да бъда, с теб да умра.

 

Искам да стана бяла топола.

През облак заничам тебе да зърна.

Колко ми светиш! Прекрасна и Гола...

Клони протягам да те прегърна...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??