Aug 19, 2021, 9:59 PM

Истина наполовина 

  Poetry
295 1 4

Зъл мрак отвън, настъпва жаден

да помрачи сияещите личица.

Навлиза скрит, пълзящ, нахален,

оставя страх в невинни сърчица.

 

Отнета истина е истина наполовина,

добро без Бог – поредната лъжа.

Изважда огъня от къщната камина,

запалва смут във детската душа.

 

Зъл мрак навлиза във дома ни,

под дрехата на толерантността.

Заблýди се люлеят в мисълта ни,

а Истината е със запушена уста.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??