Feb 7, 2007, 11:07 PM

Истинско 

  Poetry
705 0 8

Какво е между нас, не зная точно...
Но чисто е, неомърсено от съмнения!
Не е наивно, детско, платонично,
ни огън от несбъднати копнения!
То е съдбовно, дрезгаво безвремие,
дихание на само две души,
тих пристан и единствено спасение,
когато просто ни боли...
То не е безкомпромисно и гладно,

не ни обсебва,  диво не тупти!

Добри, смирени, голи, равни,

една пред друга нашите души

се гледат през зеници немъгливи,

разбират, знаят, даже да мълчим…

И няма място там да е бодливо,

Не може нищо там да ни горчи!

 

Какво е между нас… не ща да зная!

Но то ще бъде вечно вътре в нас…

И знам, че винаги ще те позная

След всеки… всеки сетен час!

 

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??