Mar 11, 2007, 6:54 PM

История с чайник 

  Poetry
725 0 5
Момичето с бели коси
танцуваше пак с тишината.
Не беше ли пак самотата
дансингът стъклен, уви?

Момичето с празни очи
разказа на синия чайник
най-съкровените тайни
за пътя със двете върби.

По пътя вървеше момиче
с катранено черни коси.
Момчето шептеше: "Мое кокиче"
в ненаситни за нежност уши.

Вървеше след тях стенен часовник,
удари тринайсет, махалото спря.
Скри ги върбата от жестоките мойри,
но зрънце умора в сърцата пося.

© Виктория All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??