Nov 22, 2008, 9:28 AM

Историята на една любов 

  Poetry » Love
759 0 2
Историята на една любов

Как почна всичко
и как ли ще да свърши?
Не зная, но се питам
всеки миг.

Ти помниш ли целувката - оная,
която тъй открадна
в оня час велик.
В дискотеката на баладата красива,
напомняща за тебе всеки миг.

Не знам, защо получи се така,
къде аз сбърках -
и бъркам ли сега?

Обичаше ме,
но аз не ти отвърнах,
а днес след четири лета,
късно ще е за теб това.

Ти искаше от мен да чакам
да мине службата не дълга,
да вярвам, че не ще забравиш
целувката ни - сладка, първа.

Аз знам, отново ще се срещнем,
ще говорим
за случките съвсем обикновени,
но никога ли няма да повториш
ония страшни думи съкровени?

Защо постъпи така,
дали е цялата вина във болестта?
Нима и любовта е безсилна пред това?

Сега пък искаш аз да се откажа
от всичко и от себе си самата.
Казваш - приключила била за нас играта!

Навярно за теб щастието, радостта и любовта
са просто - сън, илюзия, игра.
А знаеш ли, така рушиш ти моята душа?!

Ти за мене си мечта -
и покорена, и несбъдната ще да е тя.
За момент откривах любовта,
била за теб детска игра.

Накъдето и да се обърна
аз виждам твойта фигура позната
при нея бързо тръгвам да се върна,
но тя изчезва там в далечината.

© Миглена Узунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??