Jun 30, 2006, 8:48 AM

Из дневника на съня ми 

  Poetry
702 0 10
Опияненото ми искащо съзнание
Потъва в синя стая,наподобяваща
киносалон…
Седалките са меки,
И там е топло и съм лек.
Вече.
Бавно сядам и всичко…
Започва рязко!
Изведнъж!
Като бомбандировка,
като залп,
като снаряд,
като война,
като Живот,-
Със крясък над останалия свят,-
Над Вселената!
Започва като трясък!
Шамар по дебелото лице,
шамар по приказния крал,
с огромното шкембе и тънките мустаци.
Шамар по приказките!
Куршум за дядо Коледа,
и един за Рудолф,
Защото той не е елен,
а плюшен идиот!
Куршум за плюшените мечки,
Защото в зелената гора мечките са други!
Юмрук по всяка телевизия,
която те кара да я “очакваш”!
По всяка мазна реклама,
показваща шибаните кренвирши,
раздаваща кредити,
продаваща телевизори,
телефони с камери,
фитнес уреди,
всякакви уреди,
защото всичко това не ти трябва!
Ритник по манекените
и манекенките,
показващи красив света,
защото той не е красив със тях!
Стрелба по часовника,
Защото той е спрял отдавна!
защото лъже и нарежда,-
защото се мисли за пророк на Времето!
Защото е лъжец!
Ритник по политиците,
които “даряват” заплати
за домове за сираци,
защото те са там заради
онези всевиждащи,
чуващи телевизори!
Ритник по програмите
За отказване на цигарите,
На пиенето,-
Програмите за отслабване…
Защото Те ни карат да пушим,
Защото те ни рекламират водка!
Защото те …
Удар по всичко програмирано…
Убиващо очите…
И още…
И още…
И…
Силен удар в бъбреците!
Като световъртеж,
като загуба на разсъдък,
като изстрел,
като хищен звяр,
като акула,късаща месо!
Като погледа на деня!
Като светлина в очите!
Рязко!
Изведнъж!
Като бомбандировка,
Като залп,
Като снаряд,
Като война,
Като живот!
Денят…
Започва с крясък…

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??