Sep 23, 2018, 10:24 AM

Избори 

  Poetry
278 0 1

Всичките невъзможности

като панделки във ръцете ми

се развяват. 

 

И, заплетени,     

те овързват и думите, 

и душата ми омотават.

 

Ако рязко реша да ги срежа, 

за миг

се превръщат в парцали

и, изгубили цвят,

като шлифера на бездомната,

дето дреме на пейката,

се разпадат.

 

Впрочем, в утрото

винаги първа тя, примирена

"Закъде се запътихте пак, госпожа?"-

пита мене.

 

Закъде ли?

Не знам.

Имам топка причини

да посрещна именно с тебе на пейката 

Нова година.

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мъдър избор, лирическата да не скланя глава пред невъзможностите.Харесва ми оригиналността на стиховете Ви.
Random works
: ??:??