Feb 17, 2021, 7:55 AM

Избрах си други светове 

  Poetry
324 4 4

Прозрях, че всичко тук е само стон –

просмука ме със пошлостта си скверна.

Че кой ще ме уплаши със закон –

с крилете съм на свойта лековерност.

 

О, знам, дори не ще ви заболи,

ще бъда в низкото – до ваш`та мерзост.

Не съм броил сам земните си дни,

защото знам, че тленното изчезва…

 

Не сте ли ми простили! Аз… не съм!

На себе си прощава ли се лесно!?

Кажете го – да те удари гръм,

завинаги да стихнат твойте песни!

 

Ще полетя на моите криле,

сълзите не хабете си, не трябва.

Аз сам избрах си други светове,

и ето – те дойдоха да ме грабнат!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??