Mar 11, 2012, 7:03 PM

Изминах дългия си път 

  Poetry » Other
413 0 3

                         Изминах дългия си път

 

Изминах дългия си път,

приятелите истинските вече ги няма.

До мене просто не стоят

хората, с които хапка съм деляла.

 

Жълтее начертаният ми вече път,

оставил диря в мен като пътека.

Колко спомени в душата ми горят

с риска да не ги забравя?

 

Имам още приятели,

изживяват и те своя жизнен път.

И какво в душите им оставя

една вяра, но вече без любов.

 

Ше дойдат понякога при мене,

ще поседнем на чаша слабо кафе.

Спомени стари ще разкажат

за самотните си делнични дни.

 

Жълтеят годините побелели

вече като паднали листа.

Приятелите истинските ги няма,

просто си отидоха от тази земя!

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Важно е да имаш един приятел,но да е истински. Човек има нужда от толкова приятели, колкото да обгърне с двете си ръце.Поздравления за стихотворението!
  • И аз така мисля,за жалост истинските приятели са малко,а човек има нужда от тях.Благодаря Ви!
  • Има ги,но са дефицитна стока,аз имам такава,рядко комуникираме,но изпаднем ли в беда помагаме си една на друга!
    Поздравления за стихотворението!
Random works
: ??:??