ИЗМЪЛЧАНИ СЛОВА
В памет на Атанас Липчев
С толкова любов разплете недокоснати съдби!...
Път от Дунава към Лета за душите им проби...
В бури, в яхти, в аламани, в мрежи, пълни с паламуд -
в тях духът ти ще остане, всял у властниците смут!...
Стари улици на Варна помнят стъпките на лорд,
горд с душата летожарна, взел мечтите си на борд!...
Ако можеш, настигни ги измълчаните слова! -
Във сърцето, вместо в книги, се взривяват след това...
Не успя да донапишеш нашите тревоги ти,
но в романите ти дишат най-човешките мечти!...
... На забравата реката... Мами другият ù бряг...
Знам - очаква те оттатък Господ Бог със поглед благ!...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.