Двадесет и един дена -
в двадесет и първи век -
народи разединени
провеждат изпит за човека.
С перо и слово -
като горди колежани -
разискват...И отново
тестът 'издържан' е...
* * *
Ех, и в тази цивилизация
тайните кръжат безспир.
Остават умовете в окупация,
а в сърцата няма мир...
© Айдън Софуев All rights reserved.