Sep 10, 2015, 9:16 PM

Изпращане 

  Poetry » Other
391 0 5

Изпращане

 

Сънувам гара. Заминаващ влак

отнася някой скъп за мен далече.

Дали съдба е – закъснял съм пак,

пропуснат шанс на мене е обречен.

 

Детето ми навярно път в света

е тръгнало само да си проправя

и по перона татко хуква там

последни наставления да дава.

 

Но нито звук. А искам да крещя.

Мълчание от айсберг ме сковава.

Недадени съвети завещал,

непромълвена обич заслужавам.

 

Да можех да извикам: “Запомни –

дорде съм жив, за тебе тил ще бъда.

Не трае трудност – чудо за три дни,

от вечерта е утрото по-мъдро.

 

Животът е капризен господар

илюзия съжителства с измама...”

Перонът свършва. Строг железничар

Дотук!” – ми казва – “По-нататък няма.”

 

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??