Jan 23, 2023, 1:19 PM

Изтървано междуредие 

  Poetry » Strict forms
304 3 10
ИЗТЪРВАНО МЕЖДУРЕДИЕ

 

Обичам есента – дали защото

смирение ми носи и с позлата

бродира филигранно небесата,

преди да посивеят с неохота?

 

Щом тишината с кестенови къдри

попие в здрача – крехък и кристален,

и дланите ми смръзнали погали

ще знам, че любовта е късче мъдрост,

 

Пусни набързо вехтите си щори,

ела на чаша чай да поговорим.

Дордето мълком в мрака коленичим.

 

Дано когато се преселим горе,

където няма скръб, тъга и горест,

да помним как до болка се обича.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??