Sep 19, 2018, 11:15 PM

Отърви ме 

  Poetry » Other
452 3 6

Отърви ме от тъмното,от мрака,

където всеки миг пропадам.

Прегърнал сам пороците с наслада,

вървя уверено към свойта клада.

 

Отърви ме от дребното, от пошлото,

което всеки ден ме носи.

Река разбунена от шум човешки,

без бряг и пристан, в бяг лудешки.

 

Извикай ме до себе си, на светло.

А аз ще тръгна бавно-бавно.

Зад мен ще вият пороци, бесовé.

Заменям ги за късче от небе.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??