19.09.2018 г., 23:15 ч.

Отърви ме 

  Поезия » Друга
400 3 7

Отърви ме от тъмното,от мрака,

където всеки миг пропадам.

Прегърнал сам пороците с наслада,

вървя уверено към свойта клада.

 

Отърви ме от дребното, от пошлото,

което всеки ден ме носи.

Река разбунена от шум човешки,

без бряг и пристан, в бяг лудешки.

 

Извикай ме до себе си, на светло.

А аз ще тръгна бавно-бавно.

Зад мен ще вият пороци, бесовé.

Заменям ги за късче от небе.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??