Feb 24, 2015, 7:45 AM  

Извисяване 

  Poetry » Other
272 0 2

Събуждам се, а конят цвили

вън оседлан, със стремена

и ме понася над могили,

жита, гори и времена

 

в които селото ни беше

и упование, и страст,

и от къщята му струеше

възсинкав дим, а онзи бряст

 

насред мегдана-курабийка

със клони извисил възбог,

смаляваше се до топлийка

ведно със селският оброк.

 

И ставаше ми леко, леко,

и конят без крила лети,

а райските врати далеко

подпират моите деди.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??