May 29, 2011, 11:56 PM

Жабурана горкана 

  Poetry » For kids
1182 0 22

 

Щъркелчо си хвана

Жаба Жабурана,

да даде храница

на свойте дечица.

 

Писна тая жабка:

- Аз съм като капка -

първа хубавица,

в блатото царица!

 

Я скокнете, жаби,

наточете саби,

Щърко победете,

скоро ме спасете!

 

Жабоците славни

май са много бавни.

Щъркелчо крилати

литна над полята.

 

Блатото остана

без първата дама –

Жаба Кекерица,

славната царица!

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??