Nov 3, 2011, 8:33 PM

Жадувам светъл ден 

  Poetry » Other
454 0 0

 

Тъмната нощ е разплела коси,

целия свят е приспала.

Всички небесни звезди угаси,

всички самотни - прибрала...

 

Само едничка звездица трепти -

моят прозорец е буден.

Мъка безкрайна в нощта ме гнети -

сякаш съм пътник изгубен.

 

Върви си, нощ несретна!

Не идвай пак при мен!

В тъмница неприветна

жадувам светъл ден.

 

Ти носиш само мъка,

отчайваща тъга.

И спомен от разлъка,

и тъмна самота...

 

Дано ти, ден, си хубав -

да ободриш и мен.

Сърце да не тъгува,

ела, мой слънчев ден!

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??