Feb 15, 2010, 12:35 AM

Жажда 

  Poetry
904 0 21

Жажда

 

Потъва залеза с очите запленени,

в нощта прегръдките изплуват.

Въздъхват страсти упоени-

от мрака чувственост пируват.

 

Гребат през тъмните му тайни,

плисват отплуващи звезди.

Разцъфват розово ухайни

устни - жадуващи реки.

 

Проблясва утринна роса,

шампанско плиснало в очите,

пробужда шепнеща сълза-

мехури в страстите изпити.

 

Възкръснал бе денят желан-

нощта потръпна уморена…

Поруменял извиращ свян

в опиянената вселена.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??