Mar 6, 2008, 10:22 PM

Жажда за любов 

  Poetry » Love
695 0 3

Жажда за любов

 

Като в жестока пустиня

аз лазя във твойте нозе.

И моля като просякиня

за обич - поне зрънце.

 

Устните ми напукани жадуват

за капка от нежност поне.

Ръцете, като камъни тежки,

се стягат около мойто сърце.

 

Душата е рана отворена

и моли за поглед, за жест.

А ти се присмиваш и погледа

ти е пълен с насмешка и гнет.

 

Презираш ме, че съм толкова слаба,

но в мене гори кат жарава,

като буен незатихващ пожар

на обичта най-сладката жажда.

© Тонка Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??