Nov 13, 2014, 5:53 PM

Жаравата 

  Poetry » Love
704 0 6

Ти знаеш ли защо течеш по вените?!

Такава власт над себе си дари,

че в огъня ще скоча... а за мене

в Иконата ликът ти ще блести...

 

Ей, пощади ме, че ще полудея

от огъня на твойте топли устни!

Щом Бог ми даде с тебе да живея,

животът ми превърна се в Изкуство...

 

Очите ти са Нежност, Дух и Воля

и нека няма никаква обида -

Олтар са ми... О, Боже, аз те моля:

Дари ме преди тях да си отида...

 

И нека да се вие пак Калина

и нека строен Явор да я кичи!

Заричам ги: Сега и до Амина

да любят, както аз съм те обичал...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??