Dec 4, 2021, 2:00 PM

Желание 

  Poetry
567 3 1

Най-сложният въпрос за разрешаване - това е хляба.
Най-хубавите дни - това си ти.
Извън всякакво сложно изразяване - от истинското винаги боли.

 

Жена и хляб.
Това му трябва на мъжа. И затова живее той.
Калени в битки грубите ръце да ги опитат като ги разчупят.

 

Най-сложният въпрос за разрешаване - това е хляба. 
Най-хубавите дни - това си ти.
Насита няма. Всеки ден е труден.
От истинското винаги боли.

 

Какво  му трябва на войника - жена и хляб и враг достоен.
Приятел верен в боя, силна радост или силна мъка.
Останалото - то не се брои.
Фалшивото изчезва бързо.

 

А от истинското винаги боли.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • а истинското винаги боли.. дамм Много ми хареса стиха. Снощи гледах "The Last Duel / Последният дуел" и може би намерим свои асоциации с текста
Random works
: ??:??