Честит Празник 8 март!
С обич за всички вас!
Във утро пролетно и чисто.
В напъпилата мартенска снага,
в утробата си нося мелодична,
усмивката на светлата зора.
Зачеват ветрове в косите ми
с ухание на теменужена луна.
Рисуват брегове ръцете ми
в прегръдката на морската вълна.
А топлата въздишка на гръдтта ми
в докосване с лазурна синева,
сълзи от дъгоносните ми длани,
във капките на бисерна роса.
Овошките разпуквам с трепета си.
Разлиствам слънцеструйна утринта.
На птиците дарявам песните си...
Аз, Вечната, и истинска Жена.
© Евгения Тодорова All rights reserved.