Feb 24, 2024, 3:22 PM

Жената от обедния влак 

  Poetry » Love
211 2 2

ЖЕНАТА ОТ ОБЕДНИЯ ВЛАК

 

Какви прекрасни мисли ме човъркат,

и аз си вярвам – истински глупак! –

например, че ще дойдеш във четвъртък

на гара Варна! – с обедния влак.

 

Във твоя чест ще дръпна 200 грама.

Ти – чаша тоник в близкото бистро.

А сетне ще те заведа при мама –

и тя ще каже: – Дал ви Бог добро!

 

Диванчето за двама ще застеля

с най-бялата постеля! – топъл лен.

Бог ще ни прати Благата неделя! –

с теб ми е благост всеки Божи ден.

 

И тихо ще речеш: – Здравей, Валерка!

Ще ми разчорлиш бялата брада.

По икиндия – в сумрачната черква,

ще пална свещ след тихото ти: – Да.

 

То, друго и не искам! – аз, беднякът,

тъй си живея – в облак от мечти.

Кажи ми: – Да! – и цял живот ще чакам

от обедния влак да слезеш ти!

 

23 февруарий 2022 г.

гр. Варна, 12, 15 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??