Когато чуя женски думи нежни,
си спомням винаги за Одисей.
Спасил се от премеждия метежни,
но попаднал на жени злодеи.
...................................................
От един дол дренки
Жена, ако не дрънка
и мъж, ако не мънка -
животът ще прилича
на гола, суха трънка...
........................................................
Нарушено равновесие
Когато една жена
получава повече,
отколкото заслужава,
започва да иска повече,
отколкото ù е необходимо.
© Петър Петров All rights reserved.