Жената яростно воюва мъжки с хъс,
част от мъжете тлеят примирени.
Деца размахват тумбергово пръст,
завзели ролята на зрели и големи.
Допълват пъзела със свойта правота,
неизброими цветнополови флуиди.
Без срам откраднали библейската дъга,
мърсят цвета ѝ в послания гнусливи.
Словото на Бог захвърлено във пепелта,
блести с непоклатимите стандарти.
Мъжът е мъж, жената сътворена е жена.
Разумният приема вечната небесна харта.
© Мария All rights reserved.