Aug 26, 2014, 9:50 AM

Жива тъмнина 

  Poetry » Other
409 0 6

 

 

Тихо е.
Отдавна спи градът.
Сред смълчаната трева
на щурците
вечерният концерт се чува,
около сребристата луна
звездите замечтани плуват.
Липата,
вече прецъфтяла,
на славеите
тихо шепне със листа,
а те огласят
с копнежните си трели
тази жива тъмнина.
В миг
мрака пръсва светлина.
След нея
образът ти
пред мене се разкрива.

Дали ме ти намери,
или аз,
в незрението свое
теб избрах...

 

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??