Жива вода
Ти дете си на тъмните сенки,
светлина бързо прорязала мрака,
тя е била за теб и отрова,
и животворната глътка вода.
Дъщеря си на пропаст гореща,
израснала тихо на хлад
и захвърлена бурно отсреща -
като жива вода насред ад.
На теб съдбата ти бе отредила,
да живееш наравно със тях,
да гориш като жива стомана
и във водата да станеш на прах.
© Ася All rights reserved.