Jan 22, 2009, 4:48 PM

*** Живеем безпаметни... 

  Poetry » Phylosophy
1109 0 34

Живеем безпаметни, живеем орисани.

На бунището хвърляме истини.

Свят непотребен - дали?

Забравихме да се радваме.

Как да отглеждаме розата?

Принце малък, ела ни на помощ!

"Най-същественото за очите е невидимо." 

Как да го открием със сърцето си -

станало е то на камък!

Забравихме всичко.

Забравихме слънцето.

Защо ли още ни топли -

не знаем да го обичаме.

Човеци да бъдем забравихме.

И... е толкова тъжно...

Очите си не пожалихме.

От небето прокапват сълзи,

мият лицата ни.

А душите ни кой ще измие?

Кой ще изчисти греховното в нас -

ако не тръгнем към себе си ние.

 

© Стойна Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??