Jan 23, 2014, 7:31 PM

Живеем си така 

  Poetry » Humour
646 0 8

из цикъла "Вицове в рими"

Седях си снощи в кухнята и сладко
похапвах си от млякото “На баба”,
когато чух внезапно фраза кратка:
“Защо ядеш от млякото за Габи?”

и на вратата появи се строга,
ядосана жена ми. “И за нея
съм купил.” Отговорих. “Ами мога
и аз да искам!” продължи. Умея

да се владея, затова с голямо
спокойствие, с усмивка на лице
отвърнах: “Купих и за теб!” “А мама...
тя също си обича млечице!”

“За нея също купил съм.” Въпроса
преглътна тя стъписана... дори
за миг замлъкна, сетне кресна: “Що си
за мляко хвърлил толкова пари!?”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??