Mar 13, 2008, 11:14 AM

Живот като на кино 

  Poetry » Humour
934 1 24

От своята стилна панелена клетка,

като пиле, държано в кафез,

подлагам градът на вечерна проверка

или казано просто - правя му тест.

Среднощни "каубои" се бият пред бара

и викове, крясъци се носят навред.

"Индианци" препускат към близката гара,

с каруца, препълнена с желязо и мед.

"Шерифа", приклещен от евтини мацки,

пие уиски, навярно менте.

Тийнейджъри лудо се отдават на ласки,

в безистена до малко, мизерно кафе (мазе).

Над мен се разгарят битови страсти,

съседът изглежда отново е пил.

Във филма иска и той да участва,

предлагам му роля - БЪфало БИЛ!

Влюбена двойка върви по паважа.

Трамваят ги следва едвам.

Отвътре ми идва да викна, да кажа:

- Това е градинка, хотелът е там!

...............................................................

Поредна вечер в стария квартал.

Събрал в бетона си безброй отрепки.

Тънат улиците в киша, кал.

Такситата танцуват като мажоретки...

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??