Jun 2, 2018, 1:06 AM

Живота си плета 

  Poetry » Phylosophy
269 0 2

От както майка ми ме е родила,

изминаха седемдесет и пет лета.

Над мен съдба гнездото си е свила

и аз под нея – цял –  живота си плета.

 

И ден, и нощ плета и го преплитам

с усуканите чувства на конец.

Плета и за размерите не питам

кога ще свия крайна бримка за венец.

 

Плета го денем все със двете куки,

а вечер често го преплитам със една.

И честичко попадам на сполуки –

късмета слагам непременно на везна.

 

Но идва ред късмета да се свърши

с недоплетена и плетката живот.

Тогава фóрмата ще се прекърши

и ще премина вероятно в друг живот...

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Марги!
    За коментара, оценката и пожеланията!
    Поздрави от мен и бъди!!
  • Всички сме така! И, всички оставяме недовършена плетка. Поздрав, Колич! Бъди жив и здрав, за да пишеш и плетеш живота си!
Random works
: ??:??