Sep 19, 2011, 2:41 PM

Животе, тук съм и 'ш та смачкам! 

  Poetry » Humour
1562 0 39

На чаша узо спрях до тоя плаж -

очите си да пооплакна малко.

Туй в наше село си йе баш мираж,

че скрити булките са. Жалко!

 

 

'Ма те ни знаят я какъв юнак

съм, бàрнат в потника на дупки,

как с плавна стъпка на мечок

си пра'я в кръста яки чупки!

 

 

И нося в гръд с мерак юрган,

'де бубите играят криенùца,

съм цял в устата трап недокопан,

нозете в плюски - цепеници.

 

 

На Обед хапвам пръжки с лук,

пипер и чесън, бабино млекò,

и "бабек" ям, масур суджук...

Десерт ли? Сливи. На око.

 

 

Така подхранен и с корем кат мях

вървя и яко свалям мацки

с хавлия плажна... И за тоя грях

роден съм - с профил древногръцки.

 

 

* * *

 

Така ма любят градските моми -

с тях 'сяка нощ усилно бачкам.

И нищо няма лесно 'ма сломи!

Животе, тук съм и 'ш та смачкам!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??