Aug 7, 2010, 4:28 PM

Животът е 

  Poetry
504 0 0

 

               Животът е...

 

Животът е велико приключение!

Животът е виенско колело!

Животът е игра, а не мъчение

в очакване на тъжно опело!

 

В живота все сме волни ученици,

без оглед на години, ръст и раса.

Понякога той пише ни шестици,

но изпитите са си все от класа.

 

Понякога ни учи със повтаряне,

понякога нарочно ни забива.

Но даже и забоя е отваряне

към цели. Нов свят ни се открива.

 

Животът се живее! Не се страда!

С усмивка преживяваме по-леко.

Накрая – епитафче за награда

и... волен полет нейде надалеко...


© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??