Apr 15, 2012, 10:03 PM

*** (животът е непозната река...) 

  Poetry » Other
586 0 0

 

Дрезгав глас, кавал и китара

разсънват нощната „Витошка”.

Премръзнала троица пее

за това, защо човек диша.

 

Лампата улична се оглежда в локви,

а оттам се усмихват лъчи.

Шепне ù водното огледало:

-          На света най-красива си ти!

 

Сенки бързат към своите къщи,

надпреварват се с поредния дъжд.

Мъж върви с ръце в джобовете,

търси някого сред цъфнала ръж.

 

Вятър замислено разголва гора

от листа на скъпите спомени.

Те отплуват по водите на Лета

след сърце, без милост прогонено.

 

Всичко се превръща в минало,

като един захвърлен букет.

Думите умират в забрава,

прогонени от сметки безчет.  

 

Животът е непозната река,

без повод се разлива и пресъхва.

Но вечна е женската красота

и коленичим пред нея задъхани...

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??