Честит рожден ден, Вал!
С най-добри чувства!
В средата на градината уханна,
окъпан от цвета на Пролетта,
ти днеска забрави онази рана,
напъпила във твоята душа.
Във почвата понякога пораства
и някой причудлив бодил...
убожда, после дирята зараства -
дари я с поглед мъдър, мил.
И посади си бялото кокиче,
от прасковата - нежен цвят,
от грейналото, златното лютиче
се закичи със порив млад.
вдъхни и розов аромат,
не се кори, че гонил си химери -
със тях светът е по-богат.
А после поседни по заник слънце,
със поглед жаден го изпий,
от вярата вземи си зрънце...
Животът хубав е, нали?
© Криси All rights reserved.