Sep 3, 2014, 10:52 PM  

Живял си! 

  Poetry » Phylosophy
293 0 0

ЖИВЯЛ СИ!

Живял си с някого години

и криво-ляво си вървял...

Но идват някакви причини,

че ти за размисли си спрял.

 

И трябва ти да се огледаш...

Какво от всичко си разбрал?

И виждаш всичко, гдето гледаш,

е твоят истински провал!

 

И всичко, гдето си обичал,

не е това, което е!

Напразно си в живота тичал...

И че плода ти друг бере!

 

Отново с себе си заспориш...

Но нямяш смислен аргумент!

Със миналото как ще спориш,

за тебе то не дава цент!

 

За сетен път разочарован,

за много неща съжалиш,

от много неща недоволен,

преплитайки крака вървиш!

 02.09.2014 Драгойново

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??