Нищо, че е още малка.
Само мерне ли ключалка,
като бабичка обича
Йонка в стаи да наднича.
Поводи да шпионира
винаги си тя намира
и от нейните очички
нищо не убягва – всичко
важно, дето вкъщи става,
Йонка първа научава...
Но за дейността ѝ вместо
„браво“, я пошляпват често.
(из новата ми детска книжка "Весел свят")
© Борко Бърборко All rights reserved.