Кажи, че няма да си тръгнеш,
че ще ме обичаш и след сто лета,
и даже в сън да се превърнем
любовта ни, ще блести като звезда!
Кажи, че вечно си ме търсил,
че за мене си пребродил небеса,
че с името ми всичко си прекръстил,
дори и бледата луна!
Кажи! А, аз ще отговоря:
- О, моя пътеводна светлина!
За тебе в радост ще превърна
всяка болка и тъга.
На всяка дума казана от тебе,
ще отключвам по една врата,
която пътят ни прегражда
от моята до твоята душа.
© Росица Петрова All rights reserved.
Звезда съм аз в нощта изгряла.
Звезда си ти – до мен блестиш.
вечерница над нас засмяна,
ни шушне:-Хей,защо тъжиш?
Я виж! Любовен знак ти давам-
вземи от този звезден прах
и пътят ти напред огрявам
та да не тънеш вечно в мрак.
Благодаря за поетичният коментар!