На морето му кажи да те обича
и нека те вълнува всеки ден
и слънцето така да те напича
тъй жарко, нецелуната от мен...
Кажи му на морето да те гали
тъй както аз докосвам със ръце
и вместо мен да те разпали
не чувала ти моето сърце.
Аз исках с теб да бъдем двама
но сякаш сме във други светове
със мен омръзнаха ти драми
по-лесно се живее със море...
Вземи във шепата си пясък
от, върнала се шеметна вълна
стисни до болка и до крясък –
ще пусне най-горчивата сълза...
Кажи му на морето, че ще дойда
със теб или без теб, но ще го видя
Ще чакам там, където е прибоя
по изгрева, до светло-синьо...
Danny Diester
02.09.2017
© Данаил Антонов All rights reserved.