Aug 4, 2010, 12:53 PM

Как можах... 

  Poetry » Love
735 0 11

Рекох да ти дам от моя смисъл...

Трудно ти е да го задържиш?

Няма нищо...

Свикнах да отписваш

всеки жест, вещаещ топъл миг...

Някак е по-лесно без причина

да си слагаш тъмни очила,

маските, които ти отиват,

да не сваляш никога до край;

да се плъзгаш тихо по нещата,

без да задълбаваш в същина,

да не ползваш думата „приятел”

даже пред познатите лица;

да си тръгваш точно по средата,

без да кажеш нищо за това,

да си вземаш всичко без остатък,

да изтриваш всякоя следа -

да не би случайно да те стигне

някъде по пътя нечий жест,

чувството у теб  да се надигне,

да потъпка трупаната чест!

 

Твоят имидж струваше години!

Няма да го предадеш сега!

 

Как можах така да те обидя –

смисъл да ти давам

и...

душа...

 

 

 

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??